energiezuinig

Energiezuinig | Kom alles te weten over energie en besparen...

Huidige Pagina » Home » Energiebesparen

Energiebesparen

Energiebesparing

Energiebesparing is een onderwerp dat al jaren in de belangstelling staat. De energiekosten stijgen namelijk maar door en consumenten beseffen zich dan ook terdege dat het nemen van maatregelen op het gebied van energiebesparing financieel voordeel kan opleveren. Niet alleen consumenten houden zich bezig met energiebesparende maatregelen, maar ook:

  • De overheid
  • De leverancier
  • De verbruiker
  • Verenigingen

De overheid

De overheid is een belangrijke partij op het gebied van het nemen van energiebesparende maatregelen. Daartoe gebruikt de overheid onder meer stimuleringsmaatregelen om particulieren en bedrijven ertoe te bewegen energiebesparende maatregelen door te voeren. Naast stimulerende maatregelen kan de overheid ook dwingende maatregelen opleggen om tot energiebesparing te komen. Uiteraard bestaat de overheid uit meerdere organisaties op diverse niveaus, zoals:

  • Gemeentelijk niveau
  • Provinciaal niveau
  • Gemeenschappen
  • Federaal niveau
  • Europees niveau

Al deze verschillende niveaus kunnen diverse maatregelen vaststellen om tot een betere kanalisatie van het energieverbruik te komen en energiebesparende maatregelen te stimuleren.

Gemeenten

Elke gemeente kan weer andere maatregelen treffen op gebied van energiebesparende maatregelen. Het is dan ook aan te raden om bij de eigen gemeente na te gaan welke maatregelen er gelden.

Zo kunt u energiebesparen!

Met de Toolkit Energiebesparing beschikt u over maar liefst veertig gevulde pagina´s, waar praktische energiebesparingstips worden gegeven. Naast de handige tips voor energiebesparing vindt u er ook rebussen, cartoons, foto´s, leuke weetjes en puzzels. De Toolkit Energiebesparing is niet alleen geschikt voor particulieren, want er wordt ook informatie verstrekt voor energiebesparen voor scholen, winkels, sporthallen en kantoren. Verder zit er in de Toolkit Energiebesparing ook een kleurplaat en een energie kwartetspel.

De Toolkit Energiebesparing is dan ook bij uitstek geschikt voor milieuvoorlichters, energie communicatiemedewerkers, provincie medewerkers, bedrijven en brancheverenigingen. Met de kant-en-klare communicatiemiddelen kunnen ook energieplatforms, energieproducten en energieleveranciers hun doelgroep op een effectieve wijze informeren. Het is dan ook in het bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld het NME centrum. De praktische communicatiemiddelen kunnen op diverse manieren worden gebruikt. De bevolking van een gemeente kan bijvoorbeeld geïnformeerd worden via de website of door middel van het verspreiden van een huis-aan-huis folder. Ten aanzien van de internet milieuzorg kan de special Energiebesparing ook een grote rol van betekenis spelen. Er kan bijvoorbeeld snel en praktisch een digitale nieuwsbrief worden samengesteld of een personeelsblad worden gevuld.

Met de Toolkit Energiebesparing is het mogelijk om informatie op een leuke manier te verstrekken, zodat de doelgroepen het als prettig ervaren. Bovendien kost het weinig tijd om de doelgroep te informeren met de beschikbare middelen. Bij het ontvangen van de Toolkit Energiebesparing wordt er ook een cd-rom bijgeleverd, waarin alle teksten en het beeldmateriaal zijn opgenomen.

De Toolkit Energiebesparing is verkrijgbaar voor een prijs van slechts 99,- euro exclusief btw.

Zonnepanelen lenen
Wanneer u er aan denkt om zonnepanelen te installeren, moet u weten dat u hiervoor kan lenen...
Lees Verder »

Zonnepanelen prijs
Informatie over zonnepanelen, zonnepanelen kopen, leveranciers, rendement en veel meer...
Zonnepanelen »

Warmtepomp prijs
Informatie over zonnepanelen, zonnepanelen kopen, leveranciers, rendement en veel meer...
Energie »